Premiebreker l Bespaar op uw Verzekeringen


Hoe bepaal ik de waarde van mijn inboedel

Posted on 31 okt 2013 Reacties uitgeschakeld voor Hoe bepaal ik de waarde van mijn inboedel

De inboedelwaarde is de nieuwwaarde van de totale inboedel in uw woning. De meest eenvoudige manier om de waarde vast te stellen is door een inboedelwaardemeter te gebruiken. Aan de hand van uw gegevens wordt er d.m.v. een puntensysteem een waarde vastgesteld. Veel verzekeraars geven u op basis van (een naar waarheid ingevulde) inboedelwaardemeter garantie tegen onderverzekering. Wilt u van deze garantie gebruik maken? Dan moet u om de 5 jaar een nieuwe inboedelwaardemeter invullen.

Niet in alle gevallen kan er gebruik worden gemaakt van de inboedelwaardemeter, soms moet u zelf de waarde opgeven. U kunt hiervoor een inboedel/inventarisatielijst gebruiken. Hier stelt u nauwkeurig de waarde mee vast. De meeste verzekeringen kennen een zogenaamde indexclausule. Het verzekerd bedrag wordt dan jaarlijks aan de welvaartsstijging aangepast. De index houdt geen rekening met de extra waarde van nieuw aangeschafte zaken.

Twijfelt u aan de juiste hoogte van verzekerde som of heeft u hulp nodig bij het bepalen van de waarde van uw inboedel? Mail dan gerust onze via klantenservice@premiebreker.nl of bel 088-055 09 55. Wij helpen u graag goed verzekerd te blijven.

Posted in: Woonverzekeringen