Premiebreker l Bespaar op uw Verzekeringen


Wat dekt een rechtsbijstandverzekering?

Posted on 31 okt 2013 Reacties uitgeschakeld voor Wat dekt een rechtsbijstandverzekering?

Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u verschillende dekkingen kiezen. Wat precies waar onder valt, kan per verzekeraar verschillen. Maar in het algemeen kunt u zich verzekeren voor de volgende dekkingen:

1. Consument
U verzekert zich voor conflicten waar u als consument mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld een conflict over het kopen of huren van dingen of met uw internetprovider.

2. Inkomen
U verzekert zich voor conflicten over uw werk, bijvoorbeeld bij ontslag. Meestal wordt u ook geholpen bij een conflict over uw pensioen of uitkering.

3. Wonen
U verzekert zich voor conflicten over uw huur- of koophuis. Bijvoorbeeld over de koop of huur zelf, of een verbouwing. Meestal is een conflict met de buren ook verzekerd.

4. Verkeer
U verzekert zich voor conflicten die in het verkeer ontstaan. Bijvoorbeeld als bestuurder van een auto of motor, maar ook als fietser en voetganger.

5. Fiscaal recht en vermogen
U verzekert zich voor conflicten over uw vermogen. Bijvoorbeeld conflicten over de aan- of verkoop van aandelen, obligaties en opties. Ook conflicten met de belasting, als u moet voorkomen bij de Nederlandse Belastingsrechter, zijn verzekerd.

6. Pleziervaartuigen
U verzekert zich voor conflicten die met uw pleziervaartuig te maken hebben. Bijvoorbeeld conflicten over de aan- of verkoop van een boot, een aanvaring met een ander vaartuig of een reparatie aan uw pleziervaartuig.

Posted in: Rechtsbijstandverzekering