Premiebreker l Bespaar op uw Verzekeringen


Wat valt er onder de inboedel en wat valt er onder het woonhuis?

Posted on 31 okt 2013 Reacties uitgeschakeld voor Wat valt er onder de inboedel en wat valt er onder het woonhuis?

Om dit te bepalen, gebruikt u deze eenvoudige regel: alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar is) behoort tot het woonhuis. Alles wat wel verhuisbaar is behoort tot de inboedel.

Zo hoort bijvoorbeeld klik-laminaat bij uw inboedel, maar een gelijmde houten vloer bij uw woonhuis. De keuken hoort bij uw woonhuis en de inrichting hiervan hoort bij uw inboedel.

Woont u in een appartement? Dan is het van belang goed uit te zoeken of de Vereniging van Eigenaren ook uw verbeteringen aan de woning (zoals een duurdere keuken, ander sanitair, inbouwkasten of een nieuwe) heeft meeverzekerd. Is dat niet het geval dan is het verstandig hiervoor een eigen verzekering te sluiten. U kunt hiervoor uw inboedelverzekering laten aanpassen of een aparte zogenaamde eigenarenbelangverzekering sluiten.

Wilt u meer weten over het verschil tussen de verzekerde zaken onder uw inboedel of woonhuis? Mail dan gerust onze via klantenservice@premiebreker.nl of bel 088-055 09 55. Wij helpen u graag goed verzekerd te blijven tegen de laagst mogelijke kosten.

Posted in: Woonverzekeringen